مجری یاب

مراحل طراحی و ساخت ویلا

املاک

۹ تیر ۱۴۰۱ 566 بازدید
مجری یاب
مراحل طراحی و ساخت ویلا

مراحل طراحی و ساخت ویلا

ویلا ساختمانی مسکونی است؟

ویلا ساختمانی مسکونی است، که بر خلاف آپارتمان‌های مسکونی شهری، وابستگی تنگاتنگی به طبیعت دارد. ویلاها به طور معمول در خارج شهرهای بزرگ، ارتفاعات و یا باغ‌ها ساخته می‌شوند، تا بتوانند محیط اطراف خود را به درختان و پوشش گیاهی مختلف اختصاص داده و به مکانی برای تفریح و استراحت، میان طبیعت تبدیل شوند.

ویلاها به سبب تمرکزی که روی محیط اطرافشان گذاشته می‌شود، تفاوت آشکاری با ساختمان‌های شهری دارند. درختان میوه، گل‌های متنوع، استخر، باربیکیو، تاب و … از جمله عناصری هستند که محیط اطراف ویلاها را به خود اختصاص می‌دهند و آن‌ها را از سایر مکان‌های مسکونی متمایز می‌سازند. همچنین با توجه به مکان‌هایی که ویلاها به طور معمول در آن‌جا ساخته می‌شوند، تفاوت‌های آب و هوایی نیز روی ساختار بنای ویلا تاثیرگذار بوده و همین امر بخش دیگری از تمایز ساختار ویلاها با ساختمان‌های شهری است.

مراحل صفر تا صد طراحی و ساخت ویلا :

طراحی و ساخت ویلا دارای استانداردهایی است که رعایت مرحله به مرحله این استانداردها، به سازندگان در ساخت یک بنای باکیفیت و طبق اصول، کمک بسیار زیادی می‌کند. ادامه این مقاله، به مراحل صفر تا صد طراحی و ساخت ویلا اختصاص داده شده است.

– بررسی قوانین ساخت و ساز ویلا :

اگر تصمیم خود را برای خرید زمین به منظور ساخت ویلا را گرفته اید. قبل از هر اقدامی باید نوع کاربری آن منطقه و اسناد ملک را بررسی کنید. با یک مثال این موضوع را شرح میدهیم.

تصور کنید که میخواهید ویلا بسازید. اجرای پروژه‌های ساخت و ساز ویلا یا احداث کارخانه‌ها در زمین‌هایی که به اراضی جنگل‌ها یا کشت و کار محصول منتهی می‌شوند و کاربری کشاورزی دارند، ممنوع است.

یا برعکس ممکن است زمین‌ها در موقعیت‌هایی قرار داشته باشند که اصلاً شرایط کشت و کار محصول در آن‌ها مساعد نیست. بنابراین اگر قصد کشاورزی دارید، این نوع زمین با این کاربری تعریف شده، مناسب شما نیست.

بهترین راهکار برای اینکه پول خود را از دست ندهید یا مشمول هزینه های اضافی نشوید بهتر است که ابتدا امر اسناد زمین مورد نظر را بررسی کنید. و استعلام های مورد نیاز را از شهرداری و سازمان های مربوطه بگیرید تا به جرم خرید زمین با کاربری متفاوت که یک معامله غیر قانونی است، مواجه نشوید.

– طراحی ویلا :

مرحله دوم ، مهم‌ترین و سرنوشت‌سازترین مرحله در ساخت ویلا است. سازندگان ویلا باید با کمک معماران و طراحان حرفه‌ای و کارکشته، طرحی برای ساختمان ویلا طراحی کنند و سپس با کمک مهندسین سازه و گروه تاسیسات، برنامه‌ای برای امکانات اولیه بریزند. در این مرحله سازنده ویلا باید تماماً روی اصول طراحی و ساخت ویلا پیش برود و همچنین، تمام هزینه‌ها برای هر مرحله را برآورد کند، تا در مراحل آینده کار به مشکل برنخورد.

– اخذ مجوز ویلا :

اخذ مجوز هم یکی دیگر از مراحل مهم قبل از شروع ساخت بنا به حساب می‌رود؛ سازنده ویلا باید قبل از هر چیزی، در مورد کاربری زمین مورد نظر برای ساخت، اطلاع داشته باشد و سپس نسبت به دریافت مجوز ساخت اقدام کند.

– گودبرداری ویلا :

گودبرداری یا پی کنی، اولین مرحله شروع ساخت ویلا می‌باشد. این مرحله با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات مخصوص عمل گودبرداری انجام می‌شود و در واقع مرحله آماده سازی زمین، برای ساخت بنای اسکلت است.

– ساخت اسکلت ویلا :

در این مرحله، ساختا بنای ویلا به طور رسمی آغاز شده است؛ سازندگان در این مرحله با قالب‌بندی فونداسیون، سپس میلگرد‌گذاری ودر انتها ریختن بتن، فونداسیون ویلا را مشخص می‌کنند و سپس تیرچه‌ها و سقف ویلا اضافه می‌شود.

روش انجام این مرحله بسته به نوع و شمایل سقفی که قرار است برای ویلا ساخته شود، متفاوت است. سقف‌های معمولی می‌توانند در حین ساخت بنا ساخته شوند، اما ساخت سقف‌های شیروانی و شیب‌دار، کمی مشکل‌تر بوده و نیازمند نظارت متخصصین می‌باشد.

– دیوارچینی :

دیوارچینی یکی از حساس‌ترین مراحل در طراحی و ساخت ویلا می‌باشد؛ در این مرحله اسکلت ساختمان ساخته شده و آماده است و سازندگان باید با دیوارچینی، قالب کلی ساخته شده را به یک ساختمان تبدیل کنند. دلیل حساس بودن این مرحله آن است که حین انجام آن، باید دقت کافی به خرج داد تا جای درب ورودی، درب پارکینگ، پنجره‌ها و دریچه‌های تهویه هوا مشخص باشد. همچنین باید توجه داشت که دیوارهای داخلی نیز در این مرحله ساخته می‌شوند و این‌جاست که مکان اتاق‌ها، آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی و … از سایر فضاهای ویلا جدا می‌شود.

– نازک‌کاری :

در مرحله نازک‌کاری، نوبت به گچ‌کاری دیوارهای داخلی می‌باشد. همچنین در این مرحله، کار آماده سازی تاسیسات، برق‌کشی، گازکشی، لوله کشی آب، سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی هم انجام می‌گیرد و سپس، کاشی کاری حمام‌ و سرویس بهداشتی و سرامیک یا پارکت کف انجام می‌شود و در نهایت، رنگ‌آمیزی کل فضای داخلی خانه صورت می‌گیرد.
نصب درب ورودی حیاط ویلا و خانه نیز در این مرحله قابل انجام است.

– طراحی و اجرای نمای ویلا :

وقتی نوبت به اجرای نمای ویلا برسد. دست معماران و سازندگان برای انتخاب متریال استفاده شده برای آراستن نما، بسیار باز است. برای زیباسازی نمای بیرونی ویلا، می‌توان از مصالح مختلفی مثل سنگ‌های گوناگون، چول، آجر و … استفاده کرد. اما بهتر است حین انتخاب مصالح مورد نیاز برای ساخت بنا، حتما به شرایط اقلیمی و آب و هوای منطقه توجه کنید، تا انتخاب شما متریالی باشد که به راحتی در آن شرایط آب و هوایی، فرسایش پیدا نمی‌کند و برای مدت بسیار طولانی، سالم و نو باقی می‌ماند.

– محوطه سازی ویلا :

از آن‌جایی که هدف از ساخت ویلا نزدیکی به طبیعت و لذت بردن از زیبایی‌های آن است. محوطه سازی ویلا مهم‌ترین بخش طراحی و ساخت یک ویلا محسوب می‌شود. در محوطه سازی ویلا، شما می‌توانید هر آن‌چه که برای لذت بردن از تعطیلات خود و ارتباط با طبیعت نیاز دارید، در آراستن حیاط ویلای خود استفاده کنید.

به طور معمول طراحی حیاط و فضای سبز ویلاها با کاشت درختان میوه، گل‌های رنگارنگ و درختان سایه‌انداز شروع می‌شود. سپس سازندگان ویلا می‌توانند با توجه به ابعاد زمین حیاط ویلا، اقدام به ساخت استخر، یا حوضچه‌ها و آبنماها کنند. ساخت آلاچیق هم حرکتی بسیار معمول در جهت محوطه سازی است، چرا که در شهرهای بارانی یا حتی بسیار گرم، وجود یک آلاچیق در حیاط این اجازه را به ساکنان ویلا می‌دهد که در شرایط اقلیمی نامساعد هم در حیاط بمانند و زیر باران خیس و یا آفتاب‌سوخته نشوند.

باربیکیو نیز یکی از محبوب‌ترین آیتم‌هایی است که صاحبان ویلاها برای ویلای خود تهیه می‌کنند. یک دورهمی خانوادگی یا دوستانه، میان درختان و گل‌های زیبا و در کنار آب‌نمایی بسیار زیبا، با باربیکیو تکمیل می‌شود!

– دکوراسیون داخلی :

طراحی دکور داخلی ویلا نیز به اندازه نمای بیرونی و یا محوطه آن اهمیت دارد. و باید در اجرای آن از معماران و طراحان داخلی ماهر و کار درست کمک گرفت. در این مرحله بسته به سلیقه صاحب ویلا، طراحی دکور داخلی انجام می‌شود.

سخن پایانی : مراحل صفر تا صد طراحی و ساخت ویلا، در هر لحظه نیازمند نظارت و مشارکت متخصصان فعال و کاربلد می‌باشد. اگر به دنبال ساخت ویلایی خوش‌ ساخت، با باکیفیت‌ترین امکانات و زیباترین نما هستید، مهندسین مجری دارای صلاحیت در اپلیکیشن مهندس یاب (مجری یاب) – بهترین ارائه دهنده خدمات مربوط به پروژه‌های ساخت و ساز ، می‌تواند مناسب‌ترین انتخاب برای شما باشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید